Oddíl basketbalu T.J. Sokola Židlochovice v roce 2014

15.12.2014 07:58

 

    V uplynulém roce 2014 působily v oddíle basketbalu 3 aktivní družstva.  Žáci, muži a veteráni aktivně reprezentovali jednotu a Město, a to buďto ve svazové soutěži nebo na turnajích.

    Naše basketbalová mládež, žáci, trénují dvakrát týdně pod vedením bratrů Milana Košara a Ing. Josefa Kratochvíla ml. V oddíle sportuje 15 dětí ročníky 2002-2006 a vzhledem k tomuto věkovému rozpětí nebylo aktivní v žádné dlouhodobější soutěži, proto v roce 2014 odehráli jen několik přátelských utkání s družstvem Sokola Podolí a vyvrcholením sezony pro nás byl silně obsazený Svatomartinský turnaj v Podolí. Zde obsadili hezké třetí místo. V letošním roce bychom rádi uspořádali pro naše naděje domácí turnaj, na kterém by ukázali svoje dovednosti nabyté tvrdým tréninkem.

    Muži se tradičně účastnili svazové soutěže Městský přebor.  V sezóně 2013/2014, která skončila v únoru loňského roku, obsadili 4 místo. V sezóně 2014/2015, která začala v říjnu loňského roku, zatím muži drží 2. postupovou příčku. V září loňského roku mužstvo pořádalo přípravný turnaj s mezinárodní účastí rakouského družstva UKJ Mistelbach, na kterém obsadilo třetí příčku. Mužstvo trénuje dvakrát týdně pod vedením bratra Josefa Kratochvíla.

    Družstvo veteránů se v loňském roce účastnilo čtyř turnajů. V Podolí (1. místo), v Líšni (3. místo), v Rosicích (3. místo) a také uspořádalo jeden turnaj v Židlochovicích (3. místo). Veteráni trénují společně s muži jedenkrát týdně.

    Vedení oddílu basketbalu přeje všem svým aktivním členům hodně sportovních úspěchů v roce 2015 na turnajích i v soutěžích a všem svým příznivcům pozitivní a spokojený rok 2015. Doufáme, že nám zůstanete nakloněni i v letošním roce a podpoříte naše děti i muže alespoň diváckou kulisou při domácích turnajích a utkáních.

 

Jakub Kratochvíl, Milan Košar

Vyhledávání

Kontakt

Basketbal Židlochovice